Loading...

Hidrocolonoterapia – curățarea colonului cu apă

November 14, 2022 sattvacenter Comments Off

Începând de astăzi vom detalia fiecare dintre serviciile oferite în cadrul centrului nostru, pentru a vă oferi o imagine amplă despre fiecare procedură în parte și mai ales, despre modul în care acestea lucrează împreună.

După cum am menționat anterior, niciuna dintre terapiile oferite nu a fost aleasă întâmplător, mai mult, aceste terapii se completează reciproc pentru a ne ajuta să atingem o stare de echilibru fizic, dar și emoțional.

Începem cu terapia cea mai dragă mie –  hidrocolonoterapia. În ciuda faptului că această formă de curățare a colonului este o procedură foarte veche, ea nu este foarte cunoscută publicului larg, astfel sper ca această postare să vă ajute să înțelegeți ce presupune această terapie și dacă vă este sau nu de folos.

Am discutat deja într-un articol anterior despre detoxifiere și despre nevoia de a ne ajuta corpul să se curețe, tocmai pentru a construi o înțelegere asupra corpului nostru și asupra modului în care noi putem interveni în favoarea noastră. Continuând în aceeași manieră, vom descoperi că hidrocolonoterapia este una dintre cele mai eficiente metode de a ne sprijini corpul în procesele sale naturale de detoxifiere, fără a-l copleși și stresa inutil.

Hidrocolonoterapia sau colonhidroterapia este o metodă sigură și eficientă de îndepărtare a rezidurilor intestinale, a mucusului, a gazelor, a toxinelor și a paraziților din intestinul gros, folosind apă caldă, filtrată.

Hidrocolonoterapia curăță și elimină resturile metabolice din intestin, împiedicând absorbția acestora. Dacă această absorbție are loc, celelalte organe de curățare a corpului, cum ar fi ficatul, rinichii, pielea și plămânii sunt copleșite de cantitatea de toxine, astfel putând fi declanșate o serie de afecțiuni. Prin urmare, dacă cauza unei afecțiuni este acumularea de toxine, curățarea corpului și adoptarea unui stil de viață sănătos poate fi răspunsul pentru vindecarea acesteia.

Ca să înțelegem utilitatea acestei terapii, trebuie să înțelegem puțin mai bine rolul sistemului nostru digestiv.

Sănătatea intestinală este în strânsă legătură cu întregul organism. În ultimii ani, relația dintre intestin și restul organismului este din ce în ce mai studiată și știința a reușit să prindă din urmă ceea ce Hipocrate spunea acum 2000 de ani, și anume : toate bolile încep din intestin. Astăzi avem dovezi, chiar extrem de multe, care ne demonstrează că noi chiar suntem ceea ce mâncăm.

Și știm cu toții ce mâncăm astăzi. Nu e de mirare că bolile cronice sunt din ce în ce mai întâlnite și că sănătatea începe să fie o raritate.

Intestinul nostru comunică cu întreg organismul uman, astfel, în prezent avem o multitudine de noi domenii de studiu precum: relația intestin-creier, intestin-glandă tiroidă, intestin-sistem imunitar, intestin-sistem osos, intestin-piele, intestin-ficat, intestin- rinichi, etc.  În abordarea holistică a afecțiunilor, toate drumurile duc către intestin.

Atunci când căutăm rădăcina unei afecțiuni, e foarte probabil să constatăm că ceva la nivelul intestinal nu funcționează eficient sau că nu oferim corpului resuresele de care are nevoie.

Ce presupune procedura de hidrocolonoterapie?

Această terapie este efectuată cu ajutorul unui aparat certificat medical, noi având la dispoziție în cadrul centrului, aparatul Hydromat Comfort, unul dintre cele mai sigure și performante aparate de acest fel. Cu ajutorul aparatului, apa este introdusă în colonul pacientului pe cale rectală, prin intermediul unui specul steril de unica folosință.

În timpul procedurii, pacientului i se aplică un masaj special în zona abdominală, pentru a ajuta colonul să elimine cantitatea de apă introdusă și rezidurile colectate.

Aparatul folosit este cu sistem închis, ceea ce înseamnă că tot conținutului colonului ajunge direct în sistemul de evacuare, procedura fiind discretă și comfortabilă.

O ședință de hidrocolonoterapie începe întotdeauna cu o discuție și cu completarea unei fișe de pacient împreună cu asistentul medical care se va ocupa în întregime de procedură. În această etapă, ne asigurăm că terapia este potrivită pentru dvs și vă răspundem la toate întrebările pe care le-ați putea avea.   

În timpul ședinței de curățare, asistentul medical vă oferă informații legate de procedură, vă explică în orice moment pașii pe care îi parcurge și vă informează cu privire la modul în care terapia decurge.

În plus, aparatul ne permite să observăm în timp real ceea ce pacientul elimină, aceste informații fiind de un real ajutor când stabilim protocolul de tratament.

Folosim lenjerie și speculi de unică folosință pentru fiecare ședință, iar pacientul este mereu acoperit, având la dispoziție un halat și o pătură pentru un plus de comfort.

Cui este recomandată hidrocolonterapia?

Printre afecțiunile care pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul hidrocolonoterapiei includem afecțiunile care implică digestia și eliminarea, cum ar fi constipația, diareea, gazele și balonarea, indigestia, infecțiile bacteriene (candida), paraziții intestinali și intestinul iritabil.

Desigur, hidrocolonoterapia poate fi extrem de utilă în atenuarea simptomelor asociate cu alergii, astm, acnee, psoriazis, celulită, artrită, reumatism, osteoporoză, circulație deficitară, colesterol ridicat, dureri de cap, energie scăzută și oboseală, pierderi de memorie, concentrare slabă, anxietate, iritabilitate, depresie și creșterea în greutate.

Cui nu este recomandată hidrocolonoterapia?

Procedura de hidrocolonoterapie nu poate fi efectuată persoanelor cu următoarele afecțiuni:         

rectocolită ulcero-hemoragică;

hemoroizi;

    • diverticuloză;
      cancer de colon sau rect,
      boala Chron’s,
      dureri abdominale nediagnosticate;
      hernie inghinală, a liniei albe;
      insuficență cardiacă, tulburări de ritm cardiac;
      aderențe pelviene.
      Procedura nu poate fi efectuată persoanelor care au suferit o intervenție chirurgicală mai devreme de 18 luni.

Este această procedură dureroasă?

Hidrocolonoterapia nu este o procedură dureroasă, desigur introducerea speculului poate produce un discomfort, însă nu este însoțită de durere.

În cazul persoanelor care se prezintă cu constipație cornică/ flatulență, pot apărea crampe și senzații neplăcute de discomfort. În cazul acestor pacienți, se lucrează cu atenție și ne focusăm pe eliminarea senzației de discomfort în primele ședințe.

De câte ședințe este nevoie pentru a obține rezultate?

Regulile generale, ne recomandă ca procedura să fie efectuată într-o serie de minim 5 ședințe, asta în cazul în care în cea de a cincea ședință colonul pacientului este relativ curat și prezintă un peristaltism satisfăcător.  Cele 5 ședințe, se repetă de două ori pe an.

Întotdeauna personalizăm terapia în funcție de pacient, de aceea doar ne ghidăm după reguli, nu le urmăm ca atare.

Astfel sunt persoane care pot avea nevoie de 5 ședințe și persoane care pot avea nevoie de un număr de 8 ședințe. Acest aspect este hotărât de comun acord cu pacientul, în funcție de modul în care terapia deruleaz